CAMOUFLAGE LITTEKENS

Na een operatie of bijvoorbeeld een ongeluk kan het wezen dat er soms opvallende littekens achterblijven op de huid waaraan men zich kan storen.

Het litteken kunnen we helaas niet meer verwijderen maar de kleur en structuur kunnen we aanpassen of verbeteren waardoor het minder opvalt.

Niet elk litteken is geschikt voor pigmentatie, ook is het niet nodig elk litteken te pigmenteren.

 

We starten de behandeling altijd met Medisch Needlen.

Vaak is deze techniek voldoende om een litteken minder te doen opvallen. En gaan we niet of minimaal pigmenteren. Dit omdat de pigmenten na verloop van tijd kunnen verkleuren in de huid.

 

Voor de behandeling van littekens zijn altijd meerder behandelingen nodig, het aantal is afhankelijk van de vorm, grote, kleur, diepte en natuurlijk jouw wensen.

Het aantal behandelingen zal tussen de 3 tot 8 maal zijn, met tussen poses van 6 tot 12 weken.

 

Met medisch Needlen kan al begonnen worden na 2-3 maanden. Wanneer het litteken rustig is kan de behandeling gestart worden. Camouflage komt altijd na het Needlen indien nodig.  

  

 

 

Hypertrofische littekens

De meest voorkomende littekens zijn hypertrofische littekens. De huid in het litteken ligt wat verheven boven de rest van de huid. De structuur is grover, de kleur anders en het litteken voelt dik en stug.
Oorzaken van hypertrofische littekens zijn verschillend van aard, maar denk hierbij bijvoorbeeld aan een operatie, flinke snee, ongeluk, etc.
Eigenlijk hebben we allemaal wel een hypertrofisch litteken, klein of groot. Door onze speciale needle technieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden zachter, minder stug, zijn minder verkleefd en zullen verbeteren qua kleur en textuur. Vaak is de kleur van het litteken erg wit en wijkt af bij de rest van de huid. Met speciale pigmentatietechnieken geven wij het litteken weer kleur, die door de gekozen pigmentkleuren op zal gaan in de omliggende huid.

 

Littekens die wij behandelen die onder hypertrofische littekens vallen, zijn:

 

  • Littekens na een huidtransplantatie
  • Littekens door automutilatie
  • Littekens na een operatie
  • Hazenlip / Schisis
  • Littekens na een facelift

 

Atrofische littekens

Atrofische littekens liggen onder het normale huidoppervlak en ogen als een deuk of deukje in de huid. Ze ontstaan vaak als gevolg van ontstekingen, zoals bij waterpokken en acne. Daarnaast kunnen littekens die ontstaan na een operatie atrofisch zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weghalen van huidkanker of een moedervlek. Striae valt ook onder de atrofische littekens. Door onze speciale needle technieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden minder diep, de huid steviger en de kleur zachter.

 

Littekens die wij behandelen, die vallen onder Atrofische littekens, zijn:

  • Acne
  • Striae.