Pigmenten zijn een essentieel onderdeel van de PMU, niet alleen de kleur maar ook de samenstelling, kwaliteit en grote van de moleculen spelen een belangrijke rol. Een pigment moet dus aan verschillende voorwaarden voldoen.

 

Bij studioPMU werken we enkel met de absolute top in de pmu; ETALON MIX.

Dit zijn kwalitatief hoog staande, veilige pigmenten die voldoen aan de nieuwe Europese REACH wetgeving.

 

Bij permanente make up wordt gebruik gemaakt van zowel anorganische pigmenten (mineralen) en organische pigmenten (koolstof). Beide pigmenten hebben andere kwaliteiten en eigenschappen. Zijn ook beide niet (meer) natuurlijk.

Natuurlijke pigmenten bevatten veel vervuiling, geven juist snel allergische reacties en mogen niet in de huid gebracht worden.

Eerder werden de organische pigmenten gewonnen uit planten of dieren, tegenwoordig worden ze kunstmatig geproduceerd. Hierdoor zijn ze zuiverder en veiliger geworden.

 

Organische pigmenten worden vaker gebruikt, zijn kleurrijker, vaak feller. Ze blijven langer zichtbaar in de huid zichtbaar, sommige ingrediënten gaan nooit meer de huid uit zoals carbon. Organische pigmenten zijn opgebouwd uit koolstof, alcohol en water. 

 

Anorganische pigmenten, zoals omber/ sienna / oker / ultramarijn (aardmineralen) blijven minder lang in de huid maar geven een nog natuurlijker resultaat. Gaan niet zakken in de huid en worden niet grijs. Bij anorganische pigmenten is de kans op allergieën het laagst.

 

Anorganische pigmenten bevatten 1 of meerdere metaalionen (ijzeroxides), dit geeft een mooiere zachte kleur. Natuurlijke ijzeroxides bevatten vaak giftige metalen. Synthetische ijzeroxides, die nu in anorganische pigmenten worden gebruikt, bevatten deze metalen niet en zijn kleurvaster.

 

Gelukkig kunnen we ook organische pigmenten combineren met anorganische, om zo de voordelen van beide pigmenten te benutten. Combinaties van organische en anorganische pigmenten worden hybride pigmenten genoemd.  

 

De innovatieve steriele kleuren van ETALONMIX zijn hoofdzakelijk hybride, hebben een super geconcentreerde formule, zijn veilig, bevatten geen giftige of kankerverwekkende stoffen, en worden niet grijs na verloop van tijd. Voldoen aan de nieuwe REACH wetgeving. 

 

ETALONMIX HYBRIDE PIGMENTEN zijn sterke hybride pigmenten waar de organische en minerale pigmenten goed in balans zijn.

 

De pigmenten worden gebruikt voor natuurlijke, moderne en stijlvolle permanente make up. Het zijn stuk voor stuk prachtige tinten, hoog geconcentreerd en hebben een hoog kleur behoud na genezing. Vooral de kleur op langer termijn maakt de pigmenten bijzonder. 

 

ETALONMIX heeft ook een minerale wenkbrauw lijn, super zachte en natuurlijke kleuren zullen in geen geval naar de grijze kant verkleuren na verloop van tijd.

 

De mooiste mix maken we ter plekke, aangepast speciaal voor u. Na uw wensen en passend bij uw huid.

 


Regelgeving Pigmenten

 

De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die de chemische en microbiologische contaminatie van tatoeagekleurstoffen onderzoekt.

In het Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen zijn de eisen opgenomen waaraan kleurstoffen voor Permanente Make-Up (PMU) moeten voldoen. Naast chemische en microbiologische eisen is in het Warenwetbesluit aangegeven welke informatie er op het etiket moet worden vermeld. 

 

Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Helaas voldoen nog niet alle pigmenten in Nederland aan de kwaliteitseisen die de NVWA of REACH stelt.  

 

Vanaf 2022 gaan de strengere regels van REACH van kracht, dit om o.a. Permanente Make Up pigmenten nog veiliger te maken.