NIET TEVREDEN MET UW PERMANENTE MAKE UP (PMU)?

Het gebeurd nog wel eens dat een permanente make up of micro blading niet geheel naar wens is.  De kleur bevalt bijvoorbeeld niet of de vorm is niet juist. Met verschillende technieken kunnen we veel foute pmu en slecht geplaatst werk weer corrigeren of indien nodig verwijderen!

Afhankelijk van de intensiviteit van het aanwezige pigment, welk soort pigment is er gebruikt en de wensen, wordt een keuze gemaakt voor welke behandeling het meest passend is. Dit wordt voortijd besproken tijdens het intake gesprek.

U kunt altijd een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek in plannen om de mogelijkheden eens te bespreken.

PMU VERWIJDEREN

Wanneer de PMU of MB (Micro Blading) niet juist is geplaatst of er zijn oude technieken gebruikt, kan het zijn dat het beter is de PMU te verwijderen. Dit kan met laser of remover. Afhankelijk van de huidige PMU en het pigment wat gebruikt is, wordt een keuze gemaakt voor laser en/of remover. Dit wordt uitvoerig besproken tijdens een intakegesprek

LASER

 

 

 

Bij StudioPMU werken we met de nieuwste YPRO Yag-laser ( CE gecertificeerd) hiervoor zijn we zorgvuldig opgeleid door een erkend opleidingsinstituut. Met deze YAG Laser kunnen we veilig o.a. ongewenste PMU en Tatoeages verwijderen.  De laser geeft uitstekende resultaten zonder huid en haar beschadiging of litteken vorming.

De huid wordt niet geopend, het heeft geen herstelperiode.

Afhankelijk van de intensiteit van het pigment zijn er meerdere behandelingen nodig. Behandelingen vinden plaats om de 4 tot 12 weken. 

 

 

 

IQ REMOVER


 

IQ Pigment remover bestaat uit alkalische aardoxiden die we net onder de huid pigmenteren hierdoor wordt de foutieve PMU door de huid naar buiten afgestoten.  De vloeistof van IQ REMOVER heeft een hoge PH waarde, is niet kankerverwekkend of schadelijk voor huid of haargroei.


Het zetten van een PMU is vaak met een paar uur gedaan maar hou er wel rekening mee dat het verwijderen van PMU meer tijd  kan kosten.  Hoeveel behandelingen er nodig zijn is vooraf niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van het aantal lagen waarin het pigment aanwezig is en dit is aan de buitenkant niet te zien. Wanneer de huid erg verzadigd is of wanneer de kleur erg donker is, is het mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit is lastig voortijd te bepalen en wordt tijdens het intake gesprek besproken.

 

Het herstel van de huid na de behandeling heeft tijd nodig, net als bij een schaafwond laat het korstje los. Hierna is  de nieuwe huid roze en dunner van structuur, na een aantal weken tot maanden past de huidskleur zich weer aan naar uw eigen huidskleur.

Een goede en juiste nazorg is van groot belang, dit wordt u allemaal voor de behandeling uitgelegd. 

KLEUR TE GRIJS

Soms kleuren oude pigmenten na verloop van tijd té grijs op. Deze pigmenten kunnen we met een speciale 'ANTI  GRIJS' laserbehandeling weer warmer maken. De wenkbrauw blijft zichtbaar maar de té grijze kleur wordt omgezet in een beter passende bruine tint. Het is een onschadelijke correctie behandeling, de huid blijft intact en u zult er weinig tot geen hinder van ondervinden. 

 

 

*Haar rechter wenkbrauw behandeld, linker nog niet*            *Bovenste foto voor en onderste foto na behandeling*

KLEUR ORANJE/ROZE/ROOD

Oude pigmenten kunnen soms na verloop van tijd te warm opkleuren. Dit heeft te maken met de ijzeroxides in het gebruikte pigment. Deze kleur kunnen we meestal door middel van een laserbehandeling weer koeler maken en indien nodig verwijderen. Het is een onschadelijke correctie behandeling, de huid blijft intact.

VERKEERDE VORM

Wanneer de vorm niet juist is, is het mogelijk deze te corrigeren. We zullen samen kijken naar een beter model passend in uw gelaat. Wanneer de "foute" vorm onder de nieuwe juiste vorm valt is het goed aan te passen. Wanneer dit niet het geval is zal de oude pigmentatie eerst moeten worden verwijderd voor er een nieuwe pigmentatie moet worden geplaatst.

*Bovenste foto's van vóór de behandeling,  onderste foto's van ná 1e laser behandeling*

TE VEEL PIGMENT IN DE HUID

Wanneer een huid té verzadigt is met oude pigmenten kan daar meestal geen nieuwe (mooiere) pigmentatie overheen gezet worden omdat de huidlaag vol zit. De huid zal eerst opgeschoond moeten worden. Dit kunnen we doen door middel van een speciale laser behandeling. Direct na de behandeling is het niet mogelijk een nieuwe pigmentatie te zetten, dit kan na 6 tot 8 weken.

CAMOUFLAGE FOUTE PMU

Wanneer er een kleine fout gemaakt is, is het mogelijk deze te camoufleren met een huidskleur pigment. Hierbij wordt een pigment over het 'foute' pigment geplaatst, er worden geen pigmenten verwijdert.