WAT IS PMU?

PMU?

 

 

Bij PMU & MB brengen we een pigment  vlak onder de huid. MB is een bepaalde techniek wat valt onder PMU. PMU & MB  is mogelijk in verschillende kleuren en met verschillende technieken aan te brengen. Zo kunnen we hele natuurlijke wenkbrauwhaartjes creëren met de MB techniek, MB -haartjes die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Of kiest u toch voor een poederachtige wenkbrauw d.m.v  Shadow of Ombre techniek? Ook kunnen we een hele strakke pigmentatie pigmenteren voor bijvoorbeeld eyeliners, of liever een zachte schaduw?

 

 

 

Stukje geschiedenis….

 

In de jaren 70 is de PMU techniek ontwikkeld in Taiwan ; er werd toen gewerkt met een bamboestokje waarin een naaldje zat. Zo’n 10 jaar later kwam PMU naar Europa, nu wordt er met geavanceerde apparatuur gewerkt waardoor de insteek heel precies en nauwkeurig is.

 

VERSCHIL MET EEN TATOEAGE?

 

Bij PMU of MB wordt een pigmentatie in de bovenste laag van de lederhuid gezet, de huid zal zich blijven vernieuwen en zal de pigmentatie verloop van tijd vervagen. De moleculen in de pigmenten die gebruikt worden voor PMU zijn kleiner, hierdoor is het mogelijk dat de kleuren vervagen. Zo kunnen we om de paar jaar de vorm en de kleur aanpassen aan het uiterlijk. Bij een tatoeage wordt een pigmentatie ook in de lederhuid geplaatst, net iets dieper dan PMU. De tattoo pigmenten bevatten een grotere molecuul deze wordt ingekapseld en is blijvend. Hierbij kunnen we hetgeen niet meer aanpassen aan het uiterlijk in de loop der jaren.