AREOLA PIGMENTATIE

Wanneer er na ziekte en een vervelend traject een borstreconstructie heeft plaatsgevonden, kan een tepelreconstructie de volgende stap zijn. Of wanneer er na een borstreductie 1 tepel of 2 tepels verloren zijn gegaan kan een tepelreconstructie gewenst zijn.  Het pigmenteren van een zo realistisch mogelijk tepel is toch het mooiste wat we kunnen doen met medische pigmenteren. 

Een tepel en tepelhof ( areola ) zijn goed te creëren met medische pigmentatie. Medische pigmentatie is het in de huid brengen van pigmenten net als bij de reguliere PMU, vlak onder de opperhuid. StudioPMU gebruikt verschillende naalden , technieken, donkere en lichtere kleuren om een mooi, natuurlijk resultaat te pigmenteren. 

 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling worden eerst uw wensen en de mogelijkheden qua kleur en vorm besproken. Het tepel-model wordt eerst voorgetekend voordat het gepigmenteerd wordt. Vervolgens is het mogelijk de huid te verdoven met emla creme indien nodig.

De behandeling duurt gemiddeld 1, 5 tot 2 uur. Na de behandeling wordt de pigmentatie afgedekt en u krijgt de nazorg adviezen mee naar huis. Over het algemeen is een 2e behandeling nodig na zo'n 6 weken.

Als u in het verleden al een pigmentatie heeft laten zetten kan hier een nieuwe pigmentatie overheen gezet worden, ongeacht hoeveel nog zichtbaar is van de oude pigmentatie.