Huid & litteken verbetering d.m.v medisch needlen.

 

Medisch Needlen is een behandeling die het mogelijk maakt het eigen regeneratieproces van de huid te activeren.

Door middel van een speciale techniek met een needling naald worden er minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. De kanaaltjes in diepere lagen zorgen voor een stimulatie van de collagene en elastine vezels. Dit zorgt voor een verbetering en gladder oppervlak. 

 

Bij studioPMU wordt het medisch needlen behandeling vaak gebruikt in combinatie met de medische pigmentatie, ook wel dermatografie genoemd, om zo een mooier eind resultaat te creëren.

Voor de behandeling van littekens heb je ongeveer 3 tot 8 sessies nodig. Vaak een combinatie van Medisch Needlen en Camouflage. Dit aantal is afhankelijk van de vorm, grootte, kleur, diepte en natuurlijk je wensen ten aanzien van het eindresultaat. Tussen iedere behandelingen zit een periode van 4 – 8 weken zodat de huid kan genezen en herstellen.

 

Hypertrofische littekens

De meest voorkomende littekens zijn hypertrofische littekens. De huid in het litteken ligt wat verheven boven de rest van de huid. De structuur is grover, de kleur anders en het litteken voelt dik en stug.
Oorzaken van hypertrofische littekens zijn verschillend van aard, maar denk hierbij bijvoorbeeld aan een operatie, flinke snee, ongeluk, etc.
Eigenlijk hebben we allemaal wel een hypertrofisch litteken, klein of groot. Door onze speciale needle technieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden zachter, minder stug, zijn minder verkleefd en zullen verbeteren qua kleur en textuur. Vaak is de kleur van het litteken erg wit en wijkt af bij de rest van de huid. Met speciale pigmentatietechnieken geven wij het litteken weer kleur, die door de gekozen pigmentkleuren op zal gaan in de omliggende huid.

 

Voor de behandeling van hypertrofische littekens heb je ongeveer 3 tot 8 sessies nodig. Dit aantal is afhankelijk van de vorm, grootte, kleur, diepte en natuurlijk jouw wensen ten aanzien van het eindresultaat. Tussen iedere behandeling zit een periode van 6 – 8 weken, zodat de huid kan genezen en herstellen. Littekens die wij behandelen die onder hypertrofische littekens vallen, zijn:

  • Littekens na een huidtransplantatie
  • Littekens door automutilatie
  • Littekens na een operatie
  • Littekens van brandwonden
  • Hazenlip (Schisis)
  • Littekens na een facelift

 

Atrofische littekens

Atrofische littekens liggen onder het normale huidoppervlak en ogen als een deuk of deukje in de huid. Ze ontstaan vaak als gevolg van ontstekingen, zoals bij waterpokken en acne. Daarnaast kunnen littekens die ontstaan na een operatie atrofisch zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weghalen van huidkanker of een moedervlek. Striae valt ook onder de atrofische littekens. Door onze speciale needle technieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden minder diep, de huid steviger en de kleur zachter.

 

Voor de behandeling van atrofische littekens heb je ongeveer 3 tot 8 sessies nodig, afhankelijk van de vorm, grootte, kleur, diepte en je wensen ten aanzien van het eindresultaat. Tussen iedere behandeling zit een periode van 6 – 8 weken, zodat de huid kan genezen en herstellen.

Littekens die wij behandelen, die vallen onder Atrofische littekens, zijn:

  • Acne
  • Striae. Voor striae zijn er minimaal 3 tot 6 behandelingen nodig.