CAMOUFLAGE LITTEKENS

Na een operatie of bijvoorbeeld een ongeluk kan het wezen dat er soms opvallende littekens achterblijven op de huid waaraan men zich kan storen.

Het litteken kunnen we helaas niet meer verwijderen maar de kleur kunnen we aanpassen tot de eigen huidskleur waardoor het minder opvalt.

 Niet elk litteken is geschikt voor pigmentatie. De kleur van het litteken moet lichter zijn dan de huiskleur en volledig genezen dat wil zeggen minimaal een jaar oud.

 

Tijdens de behandeling pigmenteren nieuwe kleurpigmenten in het litteken die zoveel mogelijk overeen komen met de kleuren in de huid. Vervolgens zal het litteken minder opvallen.

 

Na een aantal weken wordt de pigmentatie gecontroleerd en eventueel nogmaals bijgewerkt.

 

 

-Foto links is direct na de behandeling genomen, rode puntjes zullen nog verdwijnen.


CAMOUFLAGE BRANDWONDEN

Een brandwond is een beschadiging van de huid, een gedeeltelijke of een volledige beschadiging van de huid die wordt veroorzaakt door warmte, vuur, een chemische stof of elektriciteit.

Na genezing kan het helaas soms littekens achter laten. Nadat deze wonden volledig zijn genezen (minimaal 1,5 jaar oud) en uitbehandeld zijn kunnen we ze d.m.v Dermatografie minder laten opvallen. 

 

 

Het litteken kunnen we helaas niet meer verwijderen maar de kleur kunnen we aanpassen tot de eigen huidskleur waardoor het minder opvalt.

 

foto's boven:

1e foto voor pigmentatie

2e foto direct na pigmentatie

3e foto eindresultaat

 

foto linkS laat het verschil duidelijk zien.

 

Het pigmenteren van brandwonden is een specialisatie van Tamara ter Boome, behandeling als deze worden enkel door Tamara uitgevoerd.