AREOLA PIGMENTATIE

Wanneer er na ziekte en een vervelend traject een borstreconstructie heeft plaatsgevonden, kan een tepelreconstructie de volgende stap zijn. Het pigmenteren van een zo realistisch mogelijk tepel is toch het mooiste wat ik kan doen met medische tattoos. 

Een tepel en tepelhof ( areola ) zijn goed te creëren met medische pigmentatie. Medische pigmentatie is het in de huid brengen van pigmenten net als bij de reguliere PMU, vlak onder de opperhuid. StudioPMU gebruikt verschillende naalden , technieken, donkere en lichtere kleuren om een mooi, natuurlijk resultaat te pigmenteren. 

**In tegenstelling tot de reguliere PMU wordt er bij StudioPMU voor Areola pigmentaties niet gewerkt met PMU pigmenten maar met tattoo pigmenten, hierdoor zal de pigmentatie langer zichtbaar zijn en hoeft deze dus minder vaak opgefrist te worden!!** 

 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling worden eerst uw wensen en de mogelijkheden qua kleur en vorm besproken. Het tepel-model wordt eerst voorgetekend voordat het gepigmenteerd wordt. Vervolgens is het mogelijk de huid te verdoven met emla creme indien nodig.

De behandeling duurt gemiddeld 1 uur. Na de behandeling wordt de pigmentatie afgedekt en u krijgt de nazorg adviezen mee naar huis. Over het algemeen is een 2e behandeling niet nodig en is een opfrispigmentatie nodig na 5 tot 10 jaar. 

Als u in het verleden al een pigmentatie heeft laten zetten kan hier een nieuwe pigmentatie overheen gezet worden, ongeacht hoeveel nog zichtbaar is van de oude pigmentatie.