DERMATOGRAFIE - MEDISCHE PIGMENTATIE


areola

Wanneer er een borstoperatie of na ziekte en een vervelend traject een borstreconstructie heeft plaatsgevonden, kan een tepelreconstructie de volgende stap zijn. Het pigmenteren van een zo realistisch mogelijke tepel is toch het mooiste wat ik kan doen met medische pigmentatie.

 

Een tepel en tepelhof (areola) zijn goed te creëren met medische pigmentatie. Medische pigmentatie is het in de huid brengen van pigmenten net als bij reguliere PMU, vlak onder de huid. StudioPMU gebruikt verschillende naalden, technieken, donkere en lichtere kleuren om een mooi natuurlijk resultaat te creëren. 

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling worden eerst uw wensen en de mogelijkheden besproken. Het tepel-model wordt eerst voor getekend voordat we met pigmenteren beginnen. Het is mogelijk eerst de huid te verdoven met emla-creme indien gewenst.

 

De behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur. Na de behandeling wordt de pigmentatie afgedekt en krijgt u nazorg adviezen mee naar huis. Over het algemeen is een 2e behandeling niet nodig maar we maken altijd even een afspraak voor controle. Een opfrisbehandeling is nodig na 5 tot 8 jaar.

 

Als u in het verleden al een pigmentatie laten zetten? U kunt een nieuwe pigmentatie hier overheen laten aanbrengen. 

Vooraf aan de behandeling plannen we eerst een intake gesprek om hetgeen te bespreken. 


litteken & brandwonden camouflage

Het is d.m.v PMU (Permanente Make Up) mogelijk littekens en verschillende huidafwijkingen te camoufleren. Met medische camouflage gebruiken we verschillende pigmenten om een zo realistisch mogelijke huid pigmentatie na te maken. Zodat we dicht bij u eigen huiskleur in de buurt komen.

 

Het is aan te raden om vooraf een intakegesprek in te plannen om de mogelijkheden eens te bespreken.


Vitiligo camouflage

Gesegmenteerde Vitiligo

 

Ongeveer 5% van de mensen met vitiligo heeft gesegmenteerde Vitiligo. Het is een stabiele vorm aan 1 zijde van het lichaam. Deze vorm kunnen we behandelen met pigmentatie.

 

Vitiligo Vulgaris

 

Dit soort komt vaak gespiegeld voor aan beide zijdes van het lichaam. Het is een progressieve vorm. Wanneer deze 3 jaar stabiel is kan er gekozen worden voor pigmentatie.


schisis

Schisis is een aangeboren afwijking in het gezicht. In de volksmond ook wel een hazenlip genoemd. Bij een tot twee op de duizend baby's sluit de bovenlip, bovenkaak en/of het gehemelte niet helemaal en ontstaand er een spleet. D.m.v operaties kan dit al op jonge leeftijd worden hersteld. Uiteindelijk kan er gekozen worden voor een Full lip pigmentatie om hetgeen iets te camoufleren.Alopecia

Alopecia Areata

 

Alopecia Areata is een auto-immuunziekte. Komt voor bij zowel mannen als vrouwen, het kan een pleksgewijze kaalheid geven maar ook al het haar op hoofd en soms ook lichaam kan uitvallen. 

Het is mogelijk dat de haargroei tijdelijk terug komt en soms voor altijd.

 

Alopecia Androgenetica

 

Alopecia Androgenetica is een vorm waarbij de haarzakjes gevoelig zijn voor het mannelijkhormoon. Het geeft een diffuse kaalheid en is geen auto-immuunziekte. Deze kaalheid is definitief.

 

 

Wenkbrauwen zijn natuurlijk enorm bepalend voor de gezichtsuitdrukking. En wimpers geven de ogen die mooie oogopslag. Gelukkig kunnen we met PMU weer een wenkbrauw creëren en ook de oogopslag verbeteren


Nagelbed reconstructie

NAGEL PIGMENTATIE

 

Het missen van een nagel kan door verschillende gebeurtenissen ontstaan. Misschien heeft er nooit een nagel gezeten, vanuit medisch oogpunt een nagel verwijdert of is door trauma een nagel nooit meer terug gegroeid. 

D.m.v Dermatografie kunnen we de ontbrekende nagel optisch reconstrueren.


StudioPMU werkt samen met verschillende huidtherapeutes:

(druk op de knop voor meer informatie)